Logo Bank Norwegian Branch of NOBA Bank Group
Logga in
KreditkortLånaSparkontoFörsäkringarKundserviceOm oss

Kom igång med klockbetalning

En arm med en Garmin-klokke på som betaler med klokkebetaling

Har du Norwegian-kortet kan du betala med en klocka. Så här kommer du igång med enkel, säker och kontaktlös klockbetalning.

Betalning är enklare än någonsin och nu behöver du inte ens ett fysiskt kort för att kunna genomföra ett köp. Med Bank Norwegian Visa kan du betala med ett flertal Fitbit- och Garmin-klockor.

Vad du behöver är en klocka som stöder Garmin Pay eller Fitbit Pay. Dessutom behöver du ett kort som är kompatibelt med betalningslösningarna, vilket Norwegian-kortet är.

Idag är de flesta kortterminaler i Sverige kontaktlösa, vilket innebär att du kan använda klockan som betalningsmedel vid alla köpställen som accepterar kontaktlös betalning. Du kan därför lämna plånboken hemma, klockan fungerar lika bra till småköp i glasskiosken som till ett nytt kylskåp. När du har registrerat kortet i din klocka behöver du bara trycka på en knapp och blippa iväg!

Hur säkert är det att betala med klocka?

Att betala med en smartwatch från antingen Garmin eller Fitbit är lika säkert som att använda kortet - om inte säkrare.

Anledningen är att klockan i sig inte sparar dina kortuppgifter. Samtidigt måste du identifiera dig genom att ange din kod på klockan en gång om dagen och om klockan registrerar att den tas av handleden. Det betyder att ingen annan kan betala med din klocka om du tappar den eller om klockan blir stulen.

När du betalar med klockan exponerar du din PIN-kod mer sällan än om du betalar med vanlig chip-betalning med ditt kort. Det ger färre möjligheter för obehöriga att se din PIN-kod och missbruka den och hjälper till att öka säkerheten.

Så här lägger du till ditt kort

Förutom att vara kontaktlöst kan ditt Norwegian-kort användas till klock- och mobilbetalningar. I dagsläget är kortet tillgängligt i Google Pay, Garmin Pay och Fitbit Pay. Du behöver endast registrera kortnummer, utgångsdatum och CVV2-kod i appen för den enhet du har. Klock- och mobilbetalningar kan användas vid alla kortterminaler som accepterar kontaktlösa betalningar och du får självklart samma fördelar som när du använder Norwegian-kortet.

Google Pay med Bank Norwegian