Logo Bank Norwegian Branch of NOBA Bank Group
Logga in
KreditkortLånaSparkontoFörsäkringarKundserviceOm oss

Sparande

Vill du ha ett sparkonto med många användningsmöjligheter eller vill du låta pengarna växa över tid? Här kan du jämföra våra två sparkonton och välja det som passar dig och dina sparmål bäst.

Man med fiskespö tittar till vänster.

Tryggt sparande med insättningsgaranti

Bank Norwegians sparkonton omfattas av den statliga insättningsgarantin enligt beslut av Riksgälden. Varje kontohavare har rätt till ersättning för sin sammanlagda kontohållning i banken med ett belopp om högst 1 050 000 kr eller 100 000 euro. Ersättningen gäller per kund och institut. Ditt insättningsskydd gäller således i kreditinstitutet NOBA Bank Group AB (publ), oavsett om du har sparkonton genom varumärkena Nordax och/eller Bank Norwegian. Utöver detta belopp kan kontohavare enligt lag under vissa förutsättningar få ersättning för vissa insättningar som hänförs till särskilt angivna händelser, t ex försäljning av privatbostad, med högst 5 miljoner kronor. Riksgälden betalar ut ersättningen inom 7 arbetsdagar från den dag banken försätts i konkurs eller Finansinspektionen beslutar att garantin ska träda in. För mer information, se Riksgäldens hemsida.

Har du också ett sparkonto hos Nordax Bank? Då rekommenderar vi dig om att läsa mer om insättningsgarantin här.

Sparkonto

Full flexibilitet

Med vårt mest flexibla sparkonto får du bra sparränta på dina pengar utan att begränsa användningsmöjligheterna.

Det är kostnadsfritt att öppna kontot och du har obegränsat antal avgiftsfria uttag.

Sparränta 3,60%*
Uppläggningsavgift 0 kr
Avgiftsfria uttag per kalenderår Obegränsat

*Från 11.09.2024 är räntan 3,45%

Sparkonto plus

Bäst ränta

Sparkonto plus passar dig som planerar att behålla pengarna på kontot över en tid och som är mån om att få bästa möjliga ränta på dina pengar. Det är kostnadsfritt att öppna kontot och det finns ingen bindningstid – men du har ett begränsat antal avgiftsfria uttag under kalenderåret.

Sparränta 4,00%**
Uppläggningsavgift 0 kr
Avgiftsfria uttag per kalenderår 6
Uttagsavgift 0,5 % av uttagsbeloppet *

*6 avgiftsfria överföringar/uttag per kalenderår, därefter 0,5% av uttagsbeloppet
**Från 17.07.2024 är räntan 3,85%. Från 11.09.2024 är räntan 3,75%

Årsränta

Årsränta sparkonto*3,60%
Årsränta sparkonto plus**4,00%

*Från 11.09.2024 är räntan 3,45%
**Från 17.07.2024 är räntan 3,85%. Från 11.09.2024 är räntan 3,75%

Frågor och svar om sparkonto

För att kunna få ett sparkonto hos oss behöver du vara minst 18 år. Du behöver även kunna legitimera dig elektroniskt med ett BankID. I dagsläget erbjuder vi inte sparkonto till företag utan endast till privatpersoner. 

Du är välkommen att ansöka om ett sparkonto här.

I dagsläget erbjuder vi endast ett sparkonto per person, men du kan ansöka om Sparkonto plus här

Du signerar sparkontoavtalet elektronisk med BankID.  

För att sätta in pengar på ditt sparkonto behöver du använda PlusGirot 418 7601-2 tillsammans med ditt egna OCR-nummer. Ditt OCR-nummer kan du hitta i appen eller på MinSida. Om du inte har ditt OCR-nummer tillgängligt kan du kontakta oss på telefon 0770 - 45 77 66 eller skicka en e-post till post@banknorwegian.se.

Det finns inget kort kopplat till ditt sparkonto men du kan enkelt genomföra överföringar till andra bankkonton via MinSida eller i appen. Detta gör du kostnadsfritt och vi har inga uttagsbegränsningar. Du genomför överföringen till ett konto i annan bank genom att ange clearingnummer samt kontonummer i en följd utan punkter, bindestreck eller mellanrum. Se användarguiden för hur du överför från sparkontot.

Överföringar registreras vanligtvis på mottagarkontot efter 1-2 arbetsdagar. Vi erbjuder inte tjänsten för utlandsbetalningar.

Det är inte möjligt att göra betalningar till Plus- eller BankGiron från ditt sparkonto hos oss. Det är därmed inte möjligt att sätta in pengar från ditt sparkonto till ditt kreditkort. Banken har däremot skapat en funktion som gör det möjligt att betala till kreditkortet från sparkontot om du har en obetald faktura.

Den funktionen ser du i Appen/MinSida under Kreditkort/Faktura/Betala från Sparkonto.

Från och med 2023 så kommer upplupen ränta på ditt sparkonto beskattas direkt av oss. Detta innebär att vi har förenklat det för dig som kund. Det betyder att 30% av upplupen ränta betalas direkt till Skatteverket från ditt sparkonto. Tidigare år har vi endast rapporterat in upplupen ränta till skatteverket, vilket innebar att kunden själv behövde deklarera och beskatta den upplupna räntan till skatteverket. 

Om du önskar avsluta ditt sparkonto, ber vi dig följa instruktionerna nedan:
  1. Välj Spara.
  2. Välj det sparkonto du vill avsluta.
  3. Tryck på Avsluta. Följ sedan nästa steg för att avsluta ditt konto.

Kontakta gärna vår kundtjänst om du har frågor.

Om det inte går att avsluta ditt sparkonto via Min Sida ber vid dig skicka ett meddelande till backoffice@banknorwegian.se. I meddelandet behöver du ange att du vill avsluta sparkontot och till vilken bank och kontonummer du önskar att få upplupen ränta utbetald till. Vänligen observera att du behöver själv överföra innestående via MinSida eller i appen innan du begär avslut av sparkontot och utbetalning av upplupen ränta.

Se användarguiden hur du överför pengar från ditt sparkonto. 

Nej, det är inte möjligt att ändra förfallodatum från dagens datum.

För att din överföring ska registreras som en inbetalning för fakturan, behöver överföringen föras in och ut från vårt system.
Om detta inte blir gjort, räknas inte överföringen som en inbetalning och risken finns att du får en påminnelse.