Om oss

Bank Norwegian erbjuder enkla och transparanta privatlån, sparkonto, försäkringar och kreditkort. Vi skapar användarvänliga produkter utan dolda avgifter. Vi har 1,7 miljoner kunder i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Tyskland och Spanien. Bank Norwegian är en filial av Nordax Bank AB (publ).

Vi använder och utvecklar den nyaste teknologin, automatiserar och erbjuder självhjälpstjänster för att förbättra kundupplevelsen. Vårt mål är att erbjuda användarvänliga produkter som är ett konkurrensmässigt supplement till en huvudbank.

Vår historik

Banken etablerades 2007 i Oslo med syfte att vara en plattform för Norwegian Air Shuttles fördelsprogram Norwegian Reward. Senare samma år tilldelades vi banklicens och etablerades som en fullskalig digital bank.

I 2013 lanserade vi i Sverige och fortsatte i 2015 med att expandera i Norden till Danmark och Finland. I 2021 lanserade vi våra digitala tjänster i Europa till Spanien och Tyskland. Den svenska banken Nordax AB blev i november 2021 ensam ägare av Bank Norwegian och i november 2022 fusionerades de två bankerna och Bank Norwegian blev en filial av Nordax Bank AB. Tillsammans med Nordax, kommer vi fortsätta vår växt mot målet om att vara en ledande bank inom privat lån, kreditkort och sparkonto i Europa.