Om oss

Bank Norwegian är en heldigital och flexibel bank som erbjuder enkla, standardiserade inlånings- och utlåningsprodukter. Vi utvecklar och använder den nyaste teknologin för att förbättra din kundupplevelse hos oss. Vi använder oss av automatisering, självhjälpstjänster samt har en mobilapp i toppstandard. Vårt mål är att erbjuda digitala produkter som är enkla att använda och som är ett konkurrenskraftigt komplement till de traditionella bankerna.

Banken etablerades 2007 i Oslo med syfte att vara en plattform för Norwegian Air Shuttles fördelsprogram Norwegian Reward, senare samma år tilldelades vi banklicens och etablerades som en fullskalig digital bank.

I 2013 lanserade vi i Sverige och fortsatte i 2015 med att expandera i Norden till Danmark och Finland. I 2021 lanserade vi våra digitala tjänster i Europa till Spanien och Tyskland. I dag har mer än 1,7 miljoner kunder valt Bank Norwegian som sin sekundära bank.

Den svenska banken Nordax AB blev i november 2021 ensam ägare av Bank Norwegian och vi är nu en del av Nordax-koncernen. Banken är fortfarande under Finanstillsynens uppsikt i Norge och insättningar omfattas av Bankenes Sikringsfond i Norge. Tillsammans med Nordax ska vi bli den ledande digitala banken för kredit, sparkonto och lån utan säkerhet i Europa.