Logo Bank Norwegian Branch of NOBA Bank Group
Logga in
KreditkortLånaSparkontoFörsäkringarKundserviceOm oss

Samla lån

Du kan skuldfinansiera upp till 600 000 kr

175 000 kr

5 000
600 000
Samla dina lån

Representativt exempel: Vid ett privatlån på 250 000 kr som återbetalas på 10 år med räntan 12,49% (inkl. månadsavgift 19 kr och uppläggningsavgift 399 kr) blir den effektiva räntan 13,42%. Du betalar 3683 kr/månad (3664 kr utgör avbetalning, 19 kr utgör månadsavgift och antalet avbetalningar är 120), dvs. ett totalbelopp på 441 934 kr inkl. uppläggningsavgiften om 399.

Räntan är rörlig och kan variera från 7,99% till 19,99%. Den effektiva räntan kan variera från 8,36% till 29,07% (juni 2024).

Vem kan ansöka om att samla dyra lån?

Samlar du dina mikrolån och krediter hos oss så löser vi in dessa åt dig. Du får ett erbjudande och hela ansökningsprocessen kan fullföras på internet.

För att bli beviljad ett privatlån utan säkerhet hos Bank Norwegian gäller följande minimikrav:

  • Inte har några betalningsanmärkningar
  • Är över 20 år
  • Har varit folkbokförd i Sverige de senaste 36 månaderna

Vanliga frågor och svar

De grundläggande kraven för att ansöka om ett lån hos oss är att du:

- Är minst 20 år
- Är och har varit folkbokförd i Sverige de senaste 36 månaderna
- Inte har några betalningsanmärkningar

I tillägg till kraven ovan gör vi alltid en kreditprövning på den som ansöker om lån.

Privatlån är ett lån som kan erhållas utan säkerhet i tillgångar. Eftersom att du inte behöver ställa säkerhet när du tar upp privatlån är det en större risk för oss att låna ut pengar och därför är räntan högre än exempelvis för bolån och billån.
 
När du tar ett privatlån måste du göra en grundlig bedömning i förväg:
- Har du råd att betala tillbaka lånet?
- Kommer du att klara av att hantera en räntehöjning?
- Är behovet av extra pengar på kort eller lång sikt?
Du bestämmer vad du vill spendera dina pengar på, men om du behöver pengar för att täcka löpande kostnader för det dagliga livet är vårt råd att du sänker dina utgifter istället för att ta ett lån.
 
Vi använder modeller för att beräkna om du har råd att ta ett privatlån, men du är den som känner din egen ekonomi bäst. Vissa har en högre konsumtion än andra. Du måste själv göra en bedömning om du har råd att betala månadsbeloppet för lånet, såväl som de utgifter du redan har. Gör gärna extra inbetalningar på lånet när du har möjlighet. Då betalar du ner lånet snabbare och det blir billigare.
 
Det är viktigt att ha tillräckligt med pengar varje månad för att betala månadsbeloppet. Om du inte betalar vad du är skyldig varje månad, kommer ditt lån att gå till inkasso, vilket kommer att leda till att kostnaden för ditt lån ökar.
 
Om du ansöker om ett samlingslån för att samla andra skulder, behöver du fortfarande ha översikt över dina lån och krediter. Du kommer inte bli av med din skuld genom att lösa dina skulder med ett samlingslån, det måste fortfarande betalas tillbaka. Dessutom är det viktigt att du inte löser ett kreditkort med ett samlingslån och därefter använder kreditkortet igen, då ökar din skuld ytterligare. Då har du mer skuld än innan du tog tag i att städa upp i ekonomin.
 
På konsumentverkets hemsida hittar du bra råd och hjälp om att hålla reda på din ekonomi.

Du får omedelbart ett preliminärt svar per e-mail när du skickat in din ansökan.

Du kan när som helst genomföra extra inbetalningar till ditt lån. Betalningsinformationen som du ska använda, Plusgiro och OCR-nummer, är alltid densamma. Extra inbetalningar går automatiskt till amortering av lånet och därmed korta ned återbetalningstiden, utan att månadsbeloppet förändras. Extra inbetalningar går inte till att täcka framtida fakturakrav. Om du hellre önskar att reducera månadsbeloppet kan du kontakta oss på post@banknorwegian.se

Efter att du har fullfört din ansökan på MinSida eller i vår app och vi har mottagit de dokument vi önskar, tar det vanligtvis 0–2 arbetsdagar innan lånet blir utbetalt. Du kommer att motta ett e-mail när vi betalat ut lånet till ditt konto och beloppet finns vanligtvis på kontot 1-2 vardagar efter utbetalningen.

Vi genomför alltid en kreditprövning av sina kunder innan en kredit kan beviljas. Kreditinformationen vi får från UC tillsammans med den information du angivit i din ansökan ligger till grund för vår kreditvärdering och avgör om din ansökan kan beviljas. Får du ett avslag betyder inte det nödvändigtvis att du är en dålig betalare utan att vi, med den information som finns tillgänglig, inte är beredda att ta oss an risken vid utlåningen.

Ja, vi erbjuder möjligheten att lösa andra lån och krediter. Om du ansöker om ett samlingslån hos oss är det vi som löser in dina andra skulder. Betalningsinformation till dessa behöver då anges i din ansökan. Detta gör du i appen eller via MinSida efter beviljad ansökan. Skulle det bli några pengar över kommer beloppet att utbetalas till ditt konto som du anger i din ansökan. Du kan ansöka om samlingslån här

Om du är i fas med dina inbetalningar kan du ansöka om att förlänga återbetalningsplanen.

Det kan du göra inloggad i appen eller på MinSida eller genom att skicka en e-post till post@banknorwegian.se.

När du är inloggad klickar du på ”Lån”, därefter ”Förläng återbetalningstid”.

Räntan är rörlig och kan därför både höjas och sänkas. Vi meddelar våra kunder innan en eventuell ränteändring sker.

Du kan lösa hela ditt lån hos oss när som helst och vi tar ingen extra avgift för detta. För att få korrekt saldo medräknat med ränta ber vi dig kontakta oss, via e-post post@banknorwegian.se eller telefon 0770-45 77 66 och uppge vilket datum du önskar att genomföra din inbetalning.

Hos oss är det endast möjligt att legitimera sig elektroniskt med BankID. Om du inte har BankID ber vi dig ta kontakt med din vanliga bank för att skaffa detta. 

Prislista

Nominell ränta (från-till)7,99% - 19,99%
Effektiv ränta (från-till)8,36% - 29,07%
Återbetalningstid privatlån1–15 år
Återbetalningstid samlingslån1–15 år
Uppläggningsavgift (5 000 - 19 999)149 kr
Uppläggningsavgift (20 000 - 600 000)399 kr
Administrationsavgift/månad (5 000 - 19 999)0 kr
Administrationsavgift/månad (20 000 - 600 000)19 kr
Saldobesked0 kr
Dröjsmålsränta24%
Förseningsavgift0 kr
Påminnelsesavgift60 kr

Representativt exempel: Vid ett privatlån på 250 000 kr som återbetalas på 10 år med räntan 12,49% (inkl. månadsavgift 19 kr och uppläggningsavgift 399 kr) blir den effektiva räntan 13,42%. Du betalar 3683 kr/månad (3664 kr utgör avbetalning, 19 kr utgör månadsavgift och antalet avbetalningar är 120), dvs. ett totalbelopp på 441 934 kr inkl. uppläggningsavgiften om 399.

Räntan är rörlig och kan variera från 7,99% till 19,99%. Den effektiva räntan kan variera från 8,36% till 29,07% (juni 2024).