Logo Bank Norwegian a part of NOBA Bank Group
Logga in
KreditkortLånaSparkontoFörsäkringarKundserviceOm oss

Har du svårigheter med att betala din faktura?

Svårigheter att betala?

Livet är fullt av oförutsägbara situationer som man inte alltid kan påverka själv. I värsta fall kan din ekonomi påverkas. Arbetslöshet, sjukdomar eller andra oväntade händelser kan försvåra avbetalningen på ditt lån. Ta tag i betalningssvårigheterna omedelbart för att ordna upp din ekonomi.

Bank Norwegian erbjuder möjligheten att ansöka om en betalningsfri månad, tillfälligt sänkt månadsbelopp eller ansökan om en förlängd återbetalningstid.

Vad innebär en betalningsfri månad?

En betalningsfri månad innebär att du skjuter upp betalningen av din faktura för ditt lån en månad. Du behöver därmed inte betala för varken amortering eller ränta under månaden, vilket kan ge dig tillfällig hjälp att hantera din ekonomiska situation.

Det tillkommer ingen avgift vid ansökan om betalningsfri månad däremot löper ränta under den betalningsfria månaden, vilket innebär att lånets totalkostnad ökar.

Hur ansöker jag om betalningsfri månad?

  1. Logga in på MinSida eller appen.
  2. Klicka på ”Lån”
  3. Klicka på ”Betalningsfri månad”
  4. Ange önskad månad

Vad innebär funktionen sänk månadsbeloppet?

Att sänka månadsbeloppet innebär amorteringsfrihet på ditt lån, du betalar huvudsakligen för löpande räntor. 

När du ansöker väljer du period samt anger varför du ansöker om att sänka månadsbeloppet. 

Vad händer om jag inte betalar fakturan?

Obetalda fakturor orsakar påminnelseavgifter, dvs att kostanderna ökar. Om du missköter dina betalningar kan lånet överföras till inkasso och i värsta fall får du en betalningsanmärkning. 

Kostandsfri hjälp av Budget & Skuldrådgivare

Alla kommuner erbjuder budget- och skuldrådgivning. Dit kan du vända dig om du behöver hjälp med din ekonomi. Läs mer här.

Ansök om att förlänga återbetalningstiden

Hos Bank Norwegian kan du välja en återbetalningstid på 1–15 år. Genom att förlänga återbetalningstiden kan du få ett lägre månadsbelopp. Välj ett månadsbelopp som passar din budget.

Har du bara ett tillfälligt behov av att sänka din månadskostnad rekommenderar vi att du ansöker om en betalningsfri månad.

Genom att förlänga återbetalningstiden tillfälligt kommer den totala räntekostnaden att öka. Du bör därför göra en grundlig bedömning om du önskar detta.

Tips för en mer stabil ekonomi.

     Skapa en budget. 

  • Gå igenom dina inkomster och utgifter.
  • Tänk på att vissa kostander kan periodvis variera, så som uppvärmningskostnader på vintern.
  • Undvik onödiga inköp och minska på fasta kostnader.
  • Gör extra inbetalningar på lånet när du har möjlighet. På så sätt får du lånet snabbare betalt och sparar på räntekostnader.

Samlingslån

Har du flera smålån och krediter? Genom att samla dyra krediter och lån till ett samlingslån, kan du hitta en lösning på dina betalningssvårigheter.

Se till att dina fakturor är betalda. Ansök sedan om en höjning av ditt existerande lån via MinSida för att samla andra lån och krediter till ett samlingslån.

Kontakta oss