Kundservice

Huvudkategorier

Vanliga frågor och svar

 •  

  Täckning: Högsta försäkringsbelopp per person/kort Högsta försäkringsbelopp per skada
  Avbeställning
  Villkorspunkt 9
     

  - Avbeställning

  kr 25.000 kr 50.000
  Transportförsening
  Villkorspunkt 10
     

  - Transportförsening mer än 4 timmar

  kr 500 kr 6.500

  - Transportförsening mer än 8 timmar

  kr 500 kr 6.500

  - Transportförsening mer än 24 timmar

  kr 1.500 kr 6.500
  Bagageförsening
  Villkorspunkt 11
     

  - Bagageförsening mer än 6 timmar

  kr 1.000 (upp til) kr 7.000 (upp til)

  - Bagageförsening mer än 48 timmar

  kr 2.000 (upp til) kr 7.000 (upp til)

  - Hyra av nödvändig utrustning som följd av bagageförsening t.ex. barnvagn eller golfutrustning

  kr 2.000 kr 4.000
  Självriskskydd
  Villkorspunkt 12
     

  - Självriskskydd hem- och villaförsäkring

  kr 10.000 kr 10.000

  Självriskskydd personbilsförsäkring

  kr 10.000 kr 10.000
  Evakuering
  Villkorspunkt 13
     

  - Merkostnader vid evakuering

  kr 10.000 kr 10.000
  Reseolycksfall
  Villkorspunkt 14
     
  - Vid fullständig, 100%, bestående men (0-64 år) kr 1.000.000  
  - Vid fullständig, 100%, bestående men (65 år och uppåt) kr 100.000  

  - Vid dödsfall (0-17 år)

  kr 30.000  
  - Vid dödsfall (18 år och uppåt) kr 100.000  
 • Försäkringen gäller:

  • under resor som varar högst 90 dygn och som i förväg är betalade till mer än 50 % med kortet (om möjlighet till kortbetalning saknas hos researrangör likställs överföring från krediten till researrangörens konto med en kortbetalning)
  • för resor som påbörjas och avslutas i Norden
  • för resor vars resekostnad uppgår till minst 1 000 kr
  • för anmälningsavgift och därefter förfallna betalningar för resan som före påbörjad utresa ska ha betalats till mer än 50 % med kortet
  • för korttidshyrd stuga/lägenhet (max 4 veckor) om denna hyrs via organiserad förmedlare och har betalats till mer än 50 % med kreditfunktionen på kortet
  • om resan förlängs med högst 5 extra dagar utöver de 90 dagarna av orsaker som är plötsliga och oberoende av den försäkrade t.ex. hemresedatumet skjuts upp pga. att flygplanet inte avgår på ursprungligt hemresedatum
  • om försäkrad på grund av tvingande medicinska grunder inte kan återvända inom 90 dagar förlängs försäkringen med högst 30 extra dagar. I detta fall ska Moderna Försäkringar omedelbart meddelas.
  • för avbeställningsskyddet från den tidpunkt då mer än 50% av resans totala transportkostnader är betalda med kortet samt för debiterad deposition från den tidpunkt 100% av depositionen är betald med kortet och upphör att gälla vid avresetidpunkten dvs. då resan påbörjas
  • vid avbeställning av resa gäller försäkringen för kostnader för hyrbil samt biljetter till evenemang, som innan resan påbörjas betalts till 100 % med kortet och ska användas under resan
  • vid användning av CashPoints‐poäng*. Kravet är att mer än 50 % av CashPoints‐poängen* bör vara samlade genom uppköp som betalats kortet
  • vid avbeställning av resa, om resan är betald med CashPoints‐poäng*, ersätts endast den andel av resan som betalas med pengar. CashPoints‐poäng returneras inte

  *Om en resa betalas med CashPoints/bonuspoäng («frequent flyer program») räknas eventuell flygskatt och andra avgifter/kostnader som transportkostnader.

  ** Resan kan inte avbeställas på grund av plötsliga restriktioner i destinationslandet.


  Ladda ner fullständiga villkor

 • Överföring av intjänade CashPoints blir genomförd en gång i veckan från Bank Norwegian till din Reward-profil. Överföringen sker varje onsdag. Det du behöver göra för att börja tjäna CashPoints är att koppla ditt kort med din Reward-profil. Här hittar du en användarguide för hur du kopplar Norwegian-kortet.

  När du önskar att använda dina CashPoints, är det viktigt att du är inloggad på din profil hos Norwegian. Innan du bekräftar din bokning hos Norwegian får du upp ett val om du önskar använda intjänade CashPoints. Du kommer då se biljettens reducerade pris innan du bekräftar köpet. 

 • För att tjäna CashPoints måste du koppla ditt kreditkort med din Reward-profil. Här finner du en användarguide. 

  Med Norwegian-kortet tjänar du 0,5% CashPoints på alla varuköp.

  Du mottar inte CashPoints vid överföringar, räkningsbetalningar eller kontantuttag.
  Du mottar inte heller poäng när du köper valuta.
  Det är ingen intjäning av CashPoints vid köp av flygbiljetter hos andra flygbolag än Norwegian.

  Ex. För ett varuköp på kr 20 000.- tjänar du ca 100 CashPoints. 1 CashPoint = 1 Norsk krona. 

 • Du erhåller ditt ersättningskort samma månad som det utlöper, ditt kreditkort fungerar ut den månaden som det utlöper.

 • För att reklamera ett okänt köp eller uttag behöver du logga in på MinSida eller i appen. Där väljer du ”Kreditkort” och ”Reklamation”. Följ stegen som beskrivs och fyll i uppgifterna som efterfrågas. 

  Om du önskar reklamera varor som inte levererats eller levererats med defekter eller om du blivit debiterat felaktigt belopp ska du alltid i första hand försöka lösa problemet med försäljningsstället/butiken. Om problemet inte går att lösa eller om du inte får kontakt med försäljningsstället, kan du registrera reklamationen i appen eller på MinSida. Vi vill påminna om att det alltid måste finnas dokumentation om att man först har försökt lösa problemet med försäljningsstället. 


  Vid okända transaktioner rekommenderar vi att du kontrollerar transaktionstexten på Internet. Detta eftersom det händer att transaktionstexten som försäljningsstället skickar ut kan vara missvisande. Om transaktionen är okänd även efter detta, rekommenderar vi att du loggar in i appen eller på MinSida och spärrar kortet innan du påbörjar reklamationen. 

  Se användarguiden för hur du gör en reklamation. 

 • Har du blivit kontaktad av någon som utger sig att vara från Bank Norwegian eller annan bank/myndighet, där du blivit uppmanad att lämna ut koder eller legitimera dig med BankID?

   

  Varken vi, polisen eller andra banker kommer be dig uppge detta via telefon eller e-post. Om du ändå lämnat ut koder eller legitimerat dig med BankID, är det viktigt att du omedelbart kontaktar utfärdande bank för att spärra ditt BankID. 

Kontakta oss

Telefontid vardagar mellan kl 10:00 - 16:00, med undantag från dessa tider här.

Skicka e-post

Du är välkommen att kontakta oss via vårt kontaktformulär, så svarar vi så fort som möjligt.

Ring oss

Telefon: 0770-45 77 66 
Från utlandet: +46 770-457766

Spärra kort

Ring 0770-45 77 66 (från utlandet +46 770-457766) för att spärra ditt kort. Tjänsten är öppen dygnet runt, 365 dagar om året.

Uppskattad väntetid på vår telefonlinje